Tarif Ekleme Formu

Tarif Başlığı - Bu alana tarifinize vermek istediğiniz başlığı girmelisiniz. Örneğin "Yaban Mersinli Smoothie". Tarif başlığı ne çok kısa nede çok uzun olmalı ve tarifin ne olduğunu en iyi şekilde açıklıyor olmalı. Doğru tarif başlığı seçmek, daha yüksek okunma sayılarına ulaşmak için çok önemlidir.

Giriş Metni - İnsanlar tarif başlığınızı görüp tarife geldiklerinde, onları bu tarifi yapmaları için motive etmeniz gerek. İki cümleyle tarifinizin ne kadar lezzetli olduğunu açıklayın. Giriş metnine bir örnek "Hızlı, kolay ve pratik Şekerli Kurabiye tarifi. Hadi sizde bu lezzetli Şekerli Kurabiye tarifini kendiniz deneyin.".

Tarif Fotoğrafı - Buraya tarifinizin ana fotoğrafını ekleyebilirsiniz. Tarif fotoğrafı iyi ışık altında, güzel ve düzenli bir şekilde çekilmiş olmalı. Eğer fotoğraf konusunda iyi değilseniz PIXABAY.COM gibi web sitelerinden bulacağınız telifsiz bir fotoğrafıda kullanabilirsiniz.

Kaç Kişilik? - Buraya vermiş olduğunuz yemeğin miktarını yazmanız gerekiyor. Miktarı istediğiniz her ölçü biriminde vermeniz mümkün. Örneğin "15 adet", "5 kişilik" veya "1 litre" gibi, aklınıza gelebilecek her türlü ölçü birimini kullanabilirsiniz. Bunun için önce miktarı sonrada ölçü birimini belirtmeniz yeterli.

Hazırlama Süresi? (dakika) - Bu alana numaralarla yemeğin kaç dakikada hazırlandığını yazmalısınız. Bu alana vereceğiniz süre, pişirme süresini içermez! Buraya yemeğin pişirmeye ne kadar zamanda hazır olduğunu dakika cinsinden yazmalısınız. Lütfen bu alana sadece numara girin, arkasına dakika vb. kelimeler eklemeyin.

Pişirme Süresi? (dakika) - Bu alana yemeği hazırladıktan sonra pişirme süresinin ne kadar olduğunu dakika cinsinden yazın. Eğer eklemekte olduğunuz tarifteki yemek pişirmeden hazırlanıyorsa, bu alana 0 yazabilirsiniz. Lütfen bu alana sadece numara girin, arkasına dakika vb. kelimeler eklemeyin.

Malzemeler - Her sıraya sadece tek bir malzeme yazın, bir sonraki malzeme için yeni sıraya geçin. İlk olarak malzemenin ismini yazın daha sonra - işareti ekleyip miktarını yazın. Eğer malzemenin miktarı isteğe bağlıysa bu durumda sadece malzemenin ismini yazın ve yeni sıraya geçin. Örnek vermek gerekirse "tavuk fileto - 300 gram" veya malzeme isteğe bağlıysa "limon suyu".

Nasıl Yapılır? - Sonunda geldik tarifin kendisine. Burada yemeğin nasıl hazırlandığını anlatın. Sitemizde tüm yemekler adım adım verilmiştir. Tarifinizi adımlar haline getirmek için yeni paragrafa geçmelisiniz. Her yeni paragraf sistem tarafından adım olarak algılanmaktadır. Örnek vermek gerekirse

"Patates pişirme sırasında fazla yumuşatılmamalıdır. Marulları ufak ufak parçalayın. Turpları çok ince halkalar halinde kesin.

Derin bir kaseye aktarın (parçalanmaması için ayrı kaselere koymanızı tavsiye ederiz). Zeytinyağı ve limon suyu ile lezzetlendirin."

Partner No veya Ad Soyad - Bildiğiniz gibi sitemize tarif ekleyerek para kazanabiliyorsunuz. Eğer daha önceden partner programına kayıt olduysanız ve eklemiş olduğunuz bu tariften para kazanmak istiyorsanız, bu alana partner numaranızı yazın. Eğer partner programına dahil değilseniz veya bu tariften para kazanmak istemiyorsanız bu alana Adınızı ve Soyadınızı veya bir takma isim yazmanız yeterli olacaktır. Partner programı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız Partner Programı linkini takip edebilirsiniz.